måndag 2 oktober 2017

Väntan


Ny månad, oktober, en månad som kommer bli lite annorlunda för mig.
Två dagar kvar till inskrivning och sen är det dags för operation.
En väntan som just nu går både fort och långsamt.
Långsamt för att jag nu helst bara vill få operationen gjord och ta ett steg vidare.
Fort för att det är så mycket jag vill hinna innan operationen eftersom jag inte har en aning hur jag kommer må ett tag efteråt.
Och det känns faktiskt bra att hålla sig sysselsatt då det annars blir för mycket tid att grubbla och fundera. Skönt att göra saker jag kan påverka i väntan på det som komma skall där jag inte kan göra något annat än lita till att kirurgen kan sitt hantverk.
I helgen har det varit vackert höstväder och förutom att jag gått promenader med min hund och njutit av ljuset och alla vackra höstfärger så har jag både målat carport och putsat fönster och fixat med annat småplock här och där.
Nästan som att ha en deadline inför en inlämningsuppgift där jag alltid jobbat bäst under tidspress.
En blandning av energikickar och däremellan trötthet har infunnit sig senaste dagarna.
Tankarna dom går i rasande fart mest hela tiden, hoppar fram och tillbaka men vill gärna hamna kring operationen, den oroar mig en del, dels narkosen men också det faktum att dom faktiskt ska in och skära och borra i mitt huvud och det känns läskigt, och det är väl egentligen inte så konstigt.
Och sen efter några veckor när det läkt i huvudet så börjar den verkliga utmaningen då hjärnan ska försöka tolka alla nya ljud och hit hoppar tankarna också.
Däremellan är tankarna här och nu tillsammans med familjen och vänner.
Blev visst ett lite rörigt inlägg, men det speglar det jag känner just nu,
Lugn, rastlöshet, tillförsikt, oro, mina tankar och känslor far runt och jag försöker ta rodret och säga att det kommer gå jättebra, det kommer bli jättebra, bara vänta så får du se.

Bifogar en bild jag lånat på nätet, en bild som jag tycker visar ganska tydligt hur det kommer se ut på insidan och utsidan av örat och det ger också en uppfattning hur stor inre respektive yttre del är.
 Bildkälla: www.cochlear.com

2 kommentarer:

Inkopplad - ett år senare

När jag bestämde mig för att blogga om min operation och ljudresa fanns det flera olika orsaker till det. Dels för att det var ett enkelt ...